Hamisított adóellenőrt fogtak Nyíregyházán

bűnügy
2016 szeptember 20., 08:22
comments 47

Adóellenőrnek adta ki magát az a 24 éves nyírturai nő, aki egy kéki vállalkozótól kétmillió forintot próbált megszerezni. A nő azzal kereste fel a sértettet, hogy a vállalkozásával összefüggésben nyolcmillió forintos pénzbírságra számíthat, amitől abban az esetben hajlandó eltekinteni, amennyiben fizet neki kétmillió forintot.

photo_camera Fotó: Police.hu

A vállalkozó a történtekről értesítette a rendőrséget, akik 2016. szeptember 18-án egy nyíregyházi bevásárlóközpont parkolójában, a pénz átadása közben tetten érték a zsaroló nőt és társát.

A nyomozás adatai szerint a bűncselekményt B. Éva a sértett egyik ismerősével, G. Béla 38 éves szamosszegi lakossal közösen tervelte ki és követte el. A nő lakóhelyén tartott házkutatás során a rendőrök egy hamis adóellenőri igazolványt foglaltak le.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a férfit és a nőt zsarolás bűntett megalapozott gyanújával kihallgatta, bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.