18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Látszólag minden ok nélkül lőttek agyon egy négygyerekes apát a tulsai rendőrök

2016 szeptember 20., kedd 4:51
311

Tiffany Crutcher szerint bátyjának, a 40 éves Terrence-nek a rendőrök gondatlansága, hozzá nem értése és érzéketlensége miatt kellett meghalnia, illetve azért, mert a rendőrök szerint "nagydarab rosszfiú volt". A négygyermekes, 40 éves férfit még pénteken este lőtték agyon az oklahomai Tulsa közelében, miután terepjárójával elakadt az úton hazafele. A helyi közösségi főiskola zenekedvelőknek tartott órájáról tartott hazafele, amikor a rendőrök lelőtték.

Bár a tulsai rendőrség eredeti közleménye szerint Crutcher nem működött együtt a rendőrökkel, és nem volt hajlandó felszólításra megadni magát, az esetről nyilvánosságra hozott rendőrségi videók - egy helikopter, illetve az egyik rendőrautó fedélzeti kamerájának felvételei - ezt cáfolni látszanak. A most nyilvánosságra hozott felvételek alapján Crutcher a rendőrök utasításának megfelelően feltett kézzel, lassan gyalogolt vissza az autójához, majd megállt a vezetőülés melletti autónál.

A helikopteres felvételeken ennél a pontnál az egyik rendőr közli, hogy Crutcher "rosszfiúnak látszi, aki valamire készül". Crutchert ekkor az egyik rendőr sokkolóval, egy másik pedig éles lőfegyverrel lövi meg. A helikopteres felvételen látszik, hogy pólója jobb oldala vérbe borul.

A tulsai rendőrség szóvivője, Jeanne MacKenzie sajtótájékoztatóján nem kívánta kommentálni a történteket. "Nem ismerem a részleteket" - felelte arra, hogy a felvételek alapján Crutcher nem állt ellen. A tulsai rendőrfőnök, aki állítása szerint "nagyon felkavarónak" találta a felvételeket, az esetet minden részletében ki fogják vizsgálni. "Megígérhetem, hogy igazságot teszünk ebben az ügyben. Biztosítani akarom közösségünket, és biztosítani akarom nemzetünk minden polgárát, akik nyomon fogják követni ezt, hogy ki fogjuk deríteni az igazságot, pont" - mondta Chuck Jordan rendőrfőnök, akinek már nem ez az első ilyen esete:

áprilisban ugyanebben a megyében egy önkéntes rendőr már agyonlőtt egy fegyvertelen feketét, őt végül a bíróság emberölés miatt négy év börtönre ítélte.

A felvételek alapján már azonosították a két rendőrt, Betty Shelbyt, aki a lövéseket adta le, és Tyler Turnbought, aki sokkolózott. Mindkettejüket felfüggesztették a vizsgálat idejére. (Via Quarz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt