Nehéz úgy nyerni, ha a válogatottak nem is játszanak a klubcsapatukban

A válogatott keret 50-60 százaléka nem játszott rendszeresen a klubjában, vagy eleve edzéshiányos, ezért csapnivaló az erőnléte, mondta a Feröer elleni döntetlenről Bernd Storck a Magyar Nemzetnek. Személyes felelősséget nem érez a kudarcért, mert "mégis, kikkel kellett volna felállnunk? Az U21-es játékosokkal? Az U19-esekkel?"

Storck most nem bírálta annyira élesen a csatapoknál dolgozó edzőket. Mint mondta, ő csak javaslatokat tesz, például az egységes erőnléti tesztelésre, de "senkit sem akarok presszionálni", nem tudja és nem is akarja rákényszeríteni a klubokat a módszerei alkalmazására.

Pedig ha a klubok teljesítménye nem javul, akkor a válogatott játékosoktól sem lehet javulást várni - pláne, ha a csapat tele van olyan játékosokkal, akik a klubjukban alig játszanak. Mint például a jobbhátvéd, Fiola Attila, aki a nyáron a Puskás FC-től a szintén Orbán Viktor-közeli Videotonhoz igazolt, hogy aztán ott padozhasson. Fiolát azért emeltem ki külön, mert az EB-n bebizonyosodott, hogy jobbhátvéd poszton kifejezetten lyukas a keret: Storck a fiatal és tapasztalatlan Besében még nem bízott, ezért inkább a középhátvéd Langot tolta ki szélre a belgák elleni meccsen.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.