Otrombán rasszista kampány készült az első olasz Termékenység Napra

Mint annyi más európai országban, Olaszországban is demográfiai problémák vannak: nem születik elég gyerek, öregedik a társadalom. Ezért aztán hivatalos program indult, és csütörtökön jön az első termékenységnap, hogy kampányszerűen népszerűsítsék a gyerekvállalást a fiatal olaszok körében.

Az egészségügyi minisztérium ki is adott egy szóróanyagot, ami a szerintük helyesnek, illetve helytelennek bélyegzett magatartásmódokat is bemutatta. Csakhogy ezt meglehetősen rasszista módon sikerült megoldaniuk:

Bár gondolom nem nagy megfejtés, de a fenti képen látható a helyes családmodell, azaz boldog fehér fiatal pár gyerekekkel, míg lenn a családalapításnak nem kedvező felállás látható, amit kicsit nehéz kivenni, de az biztos, hogy van rajta fekete ember és az egyik szereplő mintha marihuánát fogyasztana.

A lenti képről azóta kiderült, hogy egy Egyesült Államokban futó drogellenes kampányból emelték át az olasz szaporulati hirdetéshez.

A szóróanyag rengeteg kritikát kapott szerdán, de a minisztérium szerint félreértésről van szó. A jobbközépről érkező Beatrice Lorenzin szerint a képek csak az emberek sokszínűségét ábrázolják, azt a multietnikumú társadalmat, melyben élnek. És szerinte az a rasszista, aki ebbe ennél többet lát bele. (Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.