Priscilla Chan és férje hárommilliárd dolláros küzdelmet indít a legpusztítóbb betegségek ellen

Egészségügy
2016 szeptember 21., 19:53
comments 206

A Harvardon végzett gyermekorvos, Priscilla Chan jelentette be San Franciscóban, hogy az általa és férje által alapított alapítvány hárommilliárd dollárt szán a következő tíz évben arra, hogy a világ járványaival szemben felvegyék a harcot.

link Forrás

Az összegből 600 millió dollár a BioHub nevű központra fog elmenni, ahol a Stanford, a Berkeley és az UCSF kutatói fognak dolgozni a világ legmenőbb biomérnökeivel, hogy közösen találjanak megoldást a járványokra és krónikus betegségekre.

photo_camera John MACDOUGALL / AFP

Chan férje, az internetes vállalkozó Mark Zuckerberg arról beszélt, hogy a céljuk, hogy összehozzák a tudósokat és a mérnököket, akik így új eszközöket és módszereket találhatnak ki. Emellett abban is bíznak, hogy kezdeményezésükből mozgalom válik és egyre többen fognak tudományos célokra adakozni. (TechChrunch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.