Alföldi: Az én hazám olyan hely, amelyik nem rugdos bele a segítséget kérőkbe

POLITIKA
2016 szeptember 22., 09:45
comments 809

"Lásd az embert!"

Ez a címe annak a megmozdulásnak, amit jövő péntekre szerveznek civil szervezetek a Kossuth térre. A béke, az emberi jogok, a szabadság és a szolidaritás mellett állnak ki. A Magyar Helsinki Bizottság, a TASZ, az Artemisszió, az EKINT, a Krétakör és a Migszol közös közleményükben azt írják:

"alig több mint ezer menedékkérő ember befogadását visszautasítani pitiáner dolog. Ugyanezen alig több mint ezer ember nyomorúságát pártpropagandára és választási kampányra használni pedig barbárság."

A megmozdulás egyik kezdeményezője, Alföldi Róbert (teljes beszéde a fenti videón) a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte a helyzet egyszerű: vannak helyek a világban, ahol háborúk dúlnak, az ott élőknek nincs más választása, mint útnak indulni, aki azt állítja, hogy

"ez csak passzió, az hazudik."

photo_camera Schilling Árpád

„Én nagyon szeretem a hazámat. És azt gondolom, hogy az én hazám egy olyan hely, amelyik nem rugdos bele az emberekbe, akik segítségért fordulnak hozzá. Az én hazám egy olyan hely, ahol olyan emberek élnek, akik igenis meglátják a bajban lévő embereket,”

mondta rendező, aki szerint fontos, hogy az így gondolkodó emberek is hallassák a hangjukat, és, hogy tudják, nincsenek egyedül.

"Nem migránsok, nem horda, nem terroristák, nem erőszakolók, hanem emberek", mondta Alföldi.

A jövő pénteki tüntetés háttere húsz művész közös alkotása, egy Picasso Guernicájára emlékeztető vörös kép lesz, ami Horgas Péter bejelentése szerint a demonstráció után világ körüli útra indul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt