Alföldi: Az én hazám olyan hely, amelyik nem rugdos bele a segítséget kérőkbe

POLITIKA
2016 szeptember 22., 09:45
comments 806
link Forrás

"Lásd az embert!"

Ez a címe annak a megmozdulásnak, amit jövő péntekre szerveznek civil szervezetek a Kossuth térre. A béke, az emberi jogok, a szabadság és a szolidaritás mellett állnak ki. A Magyar Helsinki Bizottság, a TASZ, az Artemisszió, az EKINT, a Krétakör és a Migszol közös közleményükben azt írják:

"alig több mint ezer menedékkérő ember befogadását visszautasítani pitiáner dolog. Ugyanezen alig több mint ezer ember nyomorúságát pártpropagandára és választási kampányra használni pedig barbárság."

A megmozdulás egyik kezdeményezője, Alföldi Róbert (teljes beszéde a fenti videón) a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte a helyzet egyszerű: vannak helyek a világban, ahol háborúk dúlnak, az ott élőknek nincs más választása, mint útnak indulni, aki azt állítja, hogy

"ez csak passzió, az hazudik."

photo_camera Schilling Árpád

„Én nagyon szeretem a hazámat. És azt gondolom, hogy az én hazám egy olyan hely, amelyik nem rugdos bele az emberekbe, akik segítségért fordulnak hozzá. Az én hazám egy olyan hely, ahol olyan emberek élnek, akik igenis meglátják a bajban lévő embereket,”

mondta rendező, aki szerint fontos, hogy az így gondolkodó emberek is hallassák a hangjukat, és, hogy tudják, nincsenek egyedül.

"Nem migránsok, nem horda, nem terroristák, nem erőszakolók, hanem emberek", mondta Alföldi.

A jövő pénteki tüntetés háttere húsz művész közös alkotása, egy Picasso Guernicájára emlékeztető vörös kép lesz, ami Horgas Péter bejelentése szerint a demonstráció után világ körüli útra indul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.