Így rimánkodik a kormány az afrikaiaknak, hogy telepedjenek már le Magyarországon

politika
2016 szeptember 22., 06:14
comments 611

„Szerezzen állandó lakhelyet önnek és családjának az Európai Unióban!”

– így kezdődik a magyar kormány kétoldalas hirdetése, ami a NewAfrican magazin legfrissebb számában toboroz afrikai bevándorlókat (lásd még: migráns).

A hirdetéshez mellékelt szöveges anyagban megszólal Garamvölgyi Balázs bahreini konzul (aki, mint emlékezetes, ott bábáskodott Orbán Ráhel és Tiborcz István találkozóján a bahreini energiaminiszterrel, majd nem emlékezett semmire), és elmondja, hogy a program elsősorban a közép- és felsőosztálybelieket célozza meg.

A letelepedési kötvény 300 000 dollárba kerül, eddig 4000-et adtak el belőle.

És hogy mindez hol jelent meg? A NewAfrican magazin legfrissebb, 2016. augusztus-szeptemberi számában, amelynek címlapsztorija: „Belépés megtagadva - az európai menekülttáborok mindeddig ismeretlen története”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.