Orbán senkivel nem vitázik a népszavazásról, mert az pártok felett álló, nemzeti ügy

POLITIKA
2016 szeptember 23., 09:23
comments 250

Vona Gábor Jobbik-elnök vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt és Molnár Gyula MSZP-elnököt az október 2-i népszavazás előtt.

Molnárra feltehetően csak azért volt szükség, mert a Jobbik ugyanúgy a NEM szavazatot támogatja, mint a Fidesz, az pedig elég komikusan nézett volna ki, ha Vona vitára hív valakit egy kérdésben, akivel épp egyetért.

Mindegy is, mert az MTI szerint Orbán Viktor Havasi Bertalan sajtófelelősön keresztül gyorsan jelezte, hogy esze ágában sincs vitázni, se a Jobbik-vezérrel, se senki mással, mert a népszavazás "nemzeti jelentőségű, pártok felett álló ügy".

Orbán csütörtökön terjedelmes interjút adott az Origónak, de ezt leszámítva eddig nem exponálta magát túl a kampány finisében. Interjúja végén arra utalt, hogy a záró héten elsősorban a médián keresztül igyekszik majd kommunikálni az állampolgárokkal.

Augusztusban még azt lehetett hallani a Fidesz köreiből, hogy szeptemberben Orbán nagy országjárásra indul, de ebből végül semmi nem lett. Egyelőre arról sincs hír, hogy tart-e egyáltalán nagyobb gyűlést vagy rendezvényt a népszavazás előtt a kormány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.