Orbán senkivel nem vitázik a népszavazásról, mert az pártok felett álló, nemzeti ügy

Vona Gábor Jobbik-elnök vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt és Molnár Gyula MSZP-elnököt az október 2-i népszavazás előtt.

Molnárra feltehetően csak azért volt szükség, mert a Jobbik ugyanúgy a NEM szavazatot támogatja, mint a Fidesz, az pedig elég komikusan nézett volna ki, ha Vona vitára hív valakit egy kérdésben, akivel épp egyetért.

Mindegy is, mert az MTI szerint Orbán Viktor Havasi Bertalan sajtófelelősön keresztül gyorsan jelezte, hogy esze ágában sincs vitázni, se a Jobbik-vezérrel, se senki mással, mert a népszavazás "nemzeti jelentőségű, pártok felett álló ügy".

Orbán csütörtökön terjedelmes interjút adott az Origónak, de ezt leszámítva eddig nem exponálta magát túl a kampány finisében. Interjúja végén arra utalt, hogy a záró héten elsősorban a médián keresztül igyekszik majd kommunikálni az állampolgárokkal.

Augusztusban még azt lehetett hallani a Fidesz köreiből, hogy szeptemberben Orbán nagy országjárásra indul, de ebből végül semmi nem lett. Egyelőre arról sincs hír, hogy tart-e egyáltalán nagyobb gyűlést vagy rendezvényt a népszavazás előtt a kormány.