Külön listátval indul 2018-ban az Együtt

A párt a szombati küldöttgyűlésén döntött arról, hogy az ellenzéki megújulás érdekében önálló listát állítanak 2018-ban, mert szerintük csak így tudják bővíteni szavazótáborukat. Ugyanakkor állást foglaltak az ellenzéki jelöltek előválasztásáról, mert úgy látják, ez teszi lehetővé, hogy a legrátermettebbeket tiszta versenyben válasszák ki a polgárok. Kikötötték, hogy csak az lehet jelölt, aki valóban győzni és változtatni akar 2018-ban, és aki semmilyen különalkut nem köt a rezsimmel.

Az Együtt lehetségesnek tartja a győzelmet, úgy látják, létre lehet hozni a mostani kormány leváltásához szükséges koalíciót. Ugyanakkor a párt szerint ez csak akkor lehetséges, ha garanciát tudnak adni a választóknak arra, hogy a kormányváltás egyben megújulást is hoz.

Az Együtt határozata egységes fellépésre sürgeti a parlamenti ellenzéket, hogy „az Országgyűlés mihamarabb változtasson a tisztességtelen és aránytalan választási szabályokon”. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.