Ausztráliában külön törvényben tiltották be a seggvillantást

2016 szeptember 26., hétfő 19:12
57

Az ausztráliai Victoria államban különböző törvények alapján eddig is büntethető volt a fehér bálnázás, de most egy külön törvényt is hoztak a nyilvános seggmutogatás betiltásáról. Ezek alapján akit első alkalommal kapnak el, akár két hónap börtönt is kaphat, de a visszaesőket akár hat hónapra is leültethetik.

Egy francia tüntető jelez a rendőröknek a munkaügyi reformok elleni tüntetésen - Fotó: AFP/Thomas Helard Fotó: CITIZENSIDE/Thomas Helard

A szigorításra azért került most sor, mert az államban felülvizsgálták a szexuális zaklatással kapcsolatos szabályokat, így az 50 módosítás között külön tényállást kaphatott a seggmutogatás is. Tüntetés Barcelonában - Fotó: AFP/Josep LagoElvileg a törvény alapján különbséget lehet tenni a meztelenkedő poénkodás és a nyílt, szexuális fellépés között. De a módosítások között szerepel többek között az „obszcén balladák vagy dalok” éneklése is. Ezeket is betiltották. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt