Ennél az 5 mondatnál csúnyábbat nehéz elkövetni a magyar nyelvvel

nyelv
2016 szeptember 26., 9:05
comments 119

Ezen a héten még várjuk a legérthetetlenebb magyar szövegeket a 2016-os Világos?!? pályázatra. Keressük a legérthetetlenebbül megfogalmazott állami dokumentumokat, leveleket, felszólításokat, hirdetéseket és közleményeket, és azokat is, amiket magáncégek adnak ki a kezükből. Ha tudsz ilyenről, a

vilagos@444.hu

címen várjuk!

A mezőny idén is erős, amit az alábbi öt, a magyar nyelvvel válogatott szörnyűségeket elkövető mondat szépen illusztrál.

1.

„Ezúton értesítjük, hogy az Erzsébet Utalványforgalmazó és Gazdasági Szolgáltató Zrt. és az Erzsébet-utalvány Plusz Kft. által 2016. január 12. napján kelt Tájékoztatóban említett szerződések – és a kapcsolódó jognyilatkozatok – az abban foglalt egyes feltételek megvalósulásának elhúzódására tekintettel nem léptek hatályba.”

2.

„A bíróság tehát a bűncselekmény elkövetéséhez használt kő bizonyítható származásából és annak vádlott által sem tagadott áthajításából mint az egyik premisszából, illetőleg a vérrel szennyezett adott kődarab sértett fejével, koponyacsontjával való, az összes körülmény mérlegelésével bizonyítható tényéből, mint második premisszából jutott el azon konklúzióig, hogy a sértett sérelmére megvalósított bűncselekményt csak a vádlott követhette el, az e körben fennálló objektív és szubjektív jellegű bizonyítékok egymásra épülve, egymás bizonyító erejét kiegészítve, és egymás bizonyító hatását is fokozva összességükben olyan zárt bizonyíték­láncolatot alkottak, melyek kizárták a véletlenszerű körülmények egymásra halmozódásának reális lehetőségét, és ezen keresztül azt is, hogy az adott bűncselekményt a vádlotton kívül más személy elkövethette volna.”

3.

„A stratégia dokumentumrendszer részstratégiái megújításának hatására – a felülvizsgálatra 2016. év folyamán került sor – a szervezet az elkövetkezendő időszakban fókuszba helyezi, és kiemelt célként fogalmazza meg a minőségirányított működés mellett, a folyamatos változásokra reagáló, megújuló és az újításokat adaptáló szervezeti működést.”

4.

„A poszt-internet művészetre a neomarxisták és a feministák mondják, hogy olyan mint mint a pornó – én ezzel szubverzív módon egyetértek, queeringelve ezt a két paradigmát IS.”

5.

„A biztosítási évforduló amennyiben a szerződés hatálybalépése a hónap első napjára esik – minden évben a biztosítási szerződés hatályba lépésével (kockázatviselés kezdetével) megegyező naptári nap előtti nap,egyéb esetben minden évben annak a hónapnak az utolsó napja, amelyikben a szerződés hatályba lépett.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt