Migránsözöntől fél a magyar ember

A Nézőpont Intézet legfrissebb, a Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatása szerint a magyarok 81 százaléka arra számít, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, és csaknem 90 százalék szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa.

A Magyar Idők hétfőn tette közzé a Nézőpont szeptember 18. és 21. között ezer ember megkérdezésvel készült kutatása eredményeit.

E kérdéskörben tízből nyolc baloldali szimpatizáns (82 százalék) is azonosan vélekedik, míg az ismeretlen pártpreferenciájúak 77 százaléka ugyancsak tart egy újabb migrációs hullámtól.

Csak a magyarok 8 százaléka kételkedik a terrorveszélyt illetően, míg 89 százalékuk szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa.

E kérdésben sem tér el a baloldaliak és az ismeretlen pártpreferenciájúak véleménye - írta a Nézőpont, kifejtve: 89-89 százalék tart valószínűnek egy újabb támadást.

A Magyar Idők felidézte a közelmúltban a Századvég Alapítvány által ismertetett közvélemény-kutatását is, amely szerint a magyarok 72 százaléka elutasítja a menedékkérők uniós tagállamok közötti automatikus szétosztását.

A témában Rogán Antal adott interjút a hétfői Magyar Hírlapnak.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint „minden magyar településre jutna a bevándorlókból, ha bevezetnék a kötelező betelepítést”.

"Akik véglegesen le akarják zárni Magyarországon a kvótakérdést, azoknak el kell menniük a népszavazásra és nemmel kell szavazni" - fogalmazott a miniszter, aki szerint Németországban sem menekülttáborokban, hanem településeken osztották szét a menekülteket.

És mivel Rogán szerint az eddig Európába érkezett 1,5 milliónyi menekült számát nyugodtan fel lehet szorozni „néggyel-öttel”, mivel a menekültek a családjaikat is magukkal hozzák később, „akkor máris ott tartunk, hogy több tízezer embert kellene befogadnunk”.

(MTI)

Címlapkép: MTI/AP/Darko Bandic

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.