A belügy államtitkára szerint nem a kormány rendelte a Teréz körúti robbantást

2016 szeptember 27., kedd 7:49
269

„Ez egy gyalázatos hazugság, amelyet visszautasítunk”

– mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára arra a kérdésre, hogy a kormány rendelte-e a Teréz körúti robbantást.

Na de miért nem nyilvánult meg a rendőrség húsz órán keresztül, miért nem adták kézre legalább az elkövető fantomképét, fotóját, amikor az már biztosan megvolt nekik vasárnap reggel?

„A későbbi tájékoztatásnál a rendőrségnek tekintettel kellett lennie arra, hogy az elsődleges a nyomozás szakmai érdeke, valamint arra, hogy csak megalapozott információkat osszanak meg a nyilvánossággal” – mondta erre Kontrát. Márpedig ezeknek a dolgoknak csak vasárnap estére lettek meg a feltételei, mondta.

(Más kérdés, hogy Papp Károly és Keresztes Imre még akkor sem mutatták be az elkövető fotóit, csak egy elnagyolt személyleírást közöltek a férfiról.)

Kontrát elmondta, hogy ugyan az ügyészség átvette a nyomozás vezetését, de jelenleg is több ezer rendőr dolgozik az ügyön, és bízik benne, hogy eredményes lesz a nyomozás.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt