Letartóztatták Kisléta polgármesterét

bűnügy
2016 szeptember 27., 20:30
comments 135

A Fővárosi Törvényszék az RTL Híradónak elismerte, hogy csütörtökön rendőrök vitték el a polgármesteri hivatalból Madácsi Imrét, Kisléta polgármesterét, és előzetes letartóztatásba helyezték.

Az ügyészség az évek óta húzódó ügyben jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja a volt fideszes Madácsit, aki több tárgyalásra se ment el, amiért végül körözést adtak ki ellene. A Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tavaly, miután a Debreceni Ítélőtábla másfél év felfüggesztett börtönre ítélte egy másik ügyben, méltatlannak találta Madácsit a polgármesteri címre.

A bíróság szerint Madácsi és a társai cégeket alapítottak, és 2002-2005 között megváltozott munkaképességűeket foglalkoztattak, de 87 millió forintnyi állami támogatásból csak 13 milliót adtak oda a dolgozóknak. Az ítélet után majd egy évvel az akkor még fideszes politikus le is mondott, de áprilisban újra elindult, és függetlenként megint nyert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.