Letartóztatták Kisléta polgármesterét

2016 szeptember 27., kedd 20:30
135

A Fővárosi Törvényszék az RTL Híradónak elismerte, hogy csütörtökön rendőrök vitték el a polgármesteri hivatalból Madácsi Imrét, Kisléta polgármesterét, és előzetes letartóztatásba helyezték.

Az ügyészség az évek óta húzódó ügyben jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja a volt fideszes Madácsit, aki több tárgyalásra se ment el, amiért végül körözést adtak ki ellene. A Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tavaly, miután a Debreceni Ítélőtábla másfél év felfüggesztett börtönre ítélte egy másik ügyben, méltatlannak találta Madácsit a polgármesteri címre.

A bíróság szerint Madácsi és a társai cégeket alapítottak, és 2002-2005 között megváltozott munkaképességűeket foglalkoztattak, de 87 millió forintnyi állami támogatásból csak 13 milliót adtak oda a dolgozóknak. Az ítélet után majd egy évvel az akkor még fideszes politikus le is mondott, de áprilisban újra elindult, és függetlenként megint nyert.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt