Minisztériumi közhivatalnokoknak munkaidőben kellene fideszes útmutatóval végigtelefonálni a Kubatov-listát

POLITIKA
2016 szeptember 27., 11:11
comments 669

Nagy lehet az aggodalom a magyar állampárt, a Fidesz körében, hogy érvényes lesz-e a hétvégi kvótanépszavazás. Azért írom, hogy állampárt, mert egy minisztériumi közhivatalnoktól megtudtuk,

telefonokat, Kubatov-listát és fideszes szórólapokat osztottak ki nekik, és ezekkel felfegyverkezve kellene hivogatniuk egy-egy vidéki körzet szavazóit.

Munkaidőben, közhivatalnokként, államtitkári utasításra, pártútmutató alapján. Külön érdekes, hogy telefonokat is kaptak a hivatalnokok, hogy ne lehessen visszavezetni a hívásokat.

Azt nem tudjuk, hogy ezek a telefonhívások megtörténtek-e, de terv és előkészületek voltak az ügyben. Meg tudom mutatni például azokat a praktikus fideszes útmutatókat, amik puskaként, egyfajta kommunikációs szuperfegyverként vethetőek be egy ilyen választói híváskor – ilyeneket osztottak ki a telefonálásba bevont hivataloknak is.

A papír a "Javasolt szöveg a telefonhívásokhoz" címet viseli, és semmit nem bíz a véletlenre, az elejétől a végéig végigvezeti a párbeszéden a közhivatalnok telefonálót. Segít a felütéssel

– halló, jó napot, a Fidesz nevében telefonálok, kényszerbetelepítés, zavarhatok egy percere? –,

elmondja, mit kell mindenképpen megtudni, megad opcionális szövegeket,

néhány jól hangzó szlogent is, és még az ellenzéki aknamunka érvelés ellen is felvértezi a telefonálót. Figyeljük meg a Fidesz-KDNP pártlogókat is a papír láblécében.

Ez elsőre nem tűnik kifejezetten szabályszerűnek vagy pártsemlegesnek. A kérdéseket elküldtem a Miniszterelnöki Kabinetirodának és a Fidesznek, ha válaszolnak, mindenképp frissítem a cikket.

UPDATE 15:07

Be is futott a Kormányzati Tájékoztatási Központ válasza. Eszerint meg kellene nevezünk, „konkrétan, kire és mire” gondolunk, és tegyünk azonnal bejelentést az illetékes hivatalnál. „Ha ezt nem teszik meg konkrétan, akkor ez névtelen és konkrétum nélküli rágalom marad, névtelen és konkrétum nélküli rágalmakkal pedig nem foglalkozunk” – zárul a levél.

A forrásaink védelme érdekében nem nevezzük meg a minisztériumot, az államtitkárságot és a bejelentőket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.