Orbán szerint jobb, ha mindenki a maga fügefája alatt marad

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Orbán Viktor menekültválságot emlegetett a Református.hu-nak adott nagyinterjújában!!!

A miniszterelnök már az első kérdésre adott válaszában elkülönítette a menekültválságtól azt, amit ő népvándorlásnak nevez, ami újszerű megközelítés tőle, aki korábban igyekezett gazdasági bevándorlásként leírni a 2015-ben indult menekülthullámot. Most arról beszélt, hogy a népvándorlás "régebben megkezdődött, és nagyobb ívű folyamat, mint a menekültválság".

Példaként a nyugati nagyvárosok etnikai összetételéről beszélt, "őslakosokat" emlegetett. "Megdöbbentő számokkal találkozhatunk az őslakosok és nem őslakosok arányát tekintve Párizsban, Rómában vagy más nagyvárosokban" - mondta. Majd elismételte tézisét, hogy ha beengedik Európába a bevándorlókat, az tönkreteszi a kontinenst, ami a bevándorlóknak se jó, és azoknak se, akik otthon maradtak. Ehelyett szerinte helyben kéne segíteni Afrikának, mondta. "Jobb, ha mindenki a saját fügefája alatt marad" - foglalta össze tézisét. Demokráciaexportról, amit mostanában bírálni szokott, ezúttal nem beszélt, ellenben kedvesen lefariezusozott mindenkit, aki mást gondol erről nála.

Az interjúban újra megerősítette, hogy valóban létkérdésnek tartja az etnikai arányok fenntartását.

"Igen, létkérdésről van szó, a létezésünk alapvető kérdéseiről.

Ha a változó etnikai arányokat nézzük, valamint a termékenységi mutatók eltéréseit az őslakosok és az újonnan érkezők között, egyszerű matematikai számítás eredménye, hogy hány év múlva lesznek ugyanannyian, mint mi, majd pedig többen."

Talán azért is érzi ezt létkérdésnek, mert meggyőződése szerint a bevándorlókat képtelenség integrálni.

"Élénk fantáziára van szükség elképzelni, hogy tömegesen benősülnének afgán fiatalemberek hagyományos német keresztény családokba vagy keresztények a muszlim famíliákba" - mondta.

Szerinte a legtöbb, amiben bízhatunk, a békés egymás mellett élés, ami azonban szerinte "párhuzamos társadalomnak" nevezünk.

A miniszterelnök úr csak vallási-etnikai alapon ilyen elfogult, szerinte a Magyarországról kivándorlüó magyarokra nem vonatkozik mindaz, amit korábban vázolt. "A mi közép-európai polgáraink együttélése lényegileg más probléma" - mondta.

Az interjú végére az is kiderül, hogy aggodalma nem kis részben pártpolitikai eredetű. Abból kiindulva, hogy az európai jobboldal meghatározó ideológiája a kereszténydemokrácia, attól tart, hogy a jobboldalnak kéne megváltoznia ahhoz, hogy szavazókat szerezhessen - az amúgy éppen inkább konzervatív értékeket valló - muzulmán közösségben.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.