Tállai szerint jobb, ha Vajnáéknál költik a pénzt a játékfüggők, mint ha valaki másnál

Ellenzéki képviselők támadták a parlamentben azt a sürgősséggel tárgyalt javaslatot, ami a mostaninál is több szerencsejátékfüggőt terelne Andy Vajna és Szima Gábor (és még két kormányközeli üzletember) online kaszinóiba.

Felhozták többek között, hogy a kaszinók bemondásra szolgáltatnak adatot a NAV-nak, és eddig fel sem merült, hogy a kasszákat bekössék elektronikusan az adóhivatalhoz. Vagy hogy egyáltalán miért mond le az állam a monopóliumáról a szerencsejátékpiacon, miért fontosabb az adóbevételnél az, hogy néhány kiválasztott vállalkozó zsebe még nagyobbra dagadjon?

Tállai András NAV-elnök válasza: érthetetlen, valaki azt akarja, hogy „láthatatlan tulajdonosú cégek” legyenek ezen a területen, ahelyett, a kormány által kiválasztott nyertesek tennék zsebre a nekik járó milliárdokat. Jogos!

Azt is elmondta, hogy nem csak Szima és Vajna működtethetnek két kaszinót, hanem két másik üzletember (Seszták Miklós nemz. fejl. miniszter barátai) is kaptak ilyen jogosultságot. Száz százalékos tévedés!

Tállai szerint egyébként Vajna, Szima és a Seszták-haverok cégei magyar cégek. Ja, hogy Vajna luxemburgi cégébe utalta a 2015-re járó hatmilliárd forint osztalékot? (MTI)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.