Tucatnyi térfigyelő kamera rögzíthette a Teréz körúti robbantó útját

2016 szeptember 27., kedd 13:54
341

A rendőrség hétfőn ugyan csak egyetlen térfigyelő kamera felvételeit tette közzé a szombat esti robbantásról és előzményeiről, de a feltételezett elkövető útvonalán, már ha az Oktogontól érkezett a Teréz körúti üzlethelyiséghez, nyolc kamera található. Azokon kívül, amelyek ott figyelnek, amerre továbbment. Honnan tudjuk? Megszámoltuk.

A rendőrség által üzemeltetett és nyilvántartott VI. kerületi térfigyelő kamerák közül egyetlen egy sincs a Teréz körútnak az Oktogon és a Király utca közti, páros oldalán, amerre a robbantással gyanúsított férfi feltehetően közlekedett.

Annak ellenére nincs, hogy a kerületi önkormányzat csak 2014-ben 400 millió forintot költött térfigyelő kamerákra. Van viszont a Teréz körút szóban forgó szakaszán jó néhány maszek üzemeltetésű kamera:

1. Raiffeisen bank, Oktogon

2. El Bigote mexikói gyorsétterem

3. Baráti kávézó, egyik kamera

4. Baráti kávézó, másik kamera

5. Varrógépcentrum, egyik kamera

6. Varrógépcentrum, másik kamera

7. Erma - ez az a kamera, ami a legközelebb van a robbantás helyszínéhez, és aminek felvételeit a rendőrség hétfőn közzétette

8. Teréz körút 2., kapualj

A robbantó akkor sem maradhatott észrevétlen, ha nem az Oktogon felől, hanem a Dohnányi Ernő utcából érkezett a helyszínre:

Ezen a környéken a következő térfigyelő kamerák találhatók:

1. Hooters, 2 kamera

2. Liszt Ferenc téri könyvtár

3. A Zeneakadémia épületének oldala, Dohnányi utca, egyik kamera

4. A Zeneakadémia épületének oldala, Dohnányi utca, másik kamera

5. A Dohnányi utca szemközti oldala

5. És még egy kamera a Fort Knox-szal vetekedő biztonságtechnikával felszerelt Varrógépcentrum oldalában

A rendőrség tájékoztatása szerint és a közzétett videó alapján a feltételezett robbantó a Király utca irányába távozott. Ott bármerre is ment, térfigyelő kamerák kereszttüzében ment: a Király utca és a Nagykörút sarkán legalább három térfigyelő kamera van (Starbucks, K&H Bank, CBA), a Király utcán az egyik irányban, a Deák tér felé néhány méteren belül kettő (a Kürt utca sarkán és a Zeneakadémia Király utcai oldalán), a másik irányban, a Városliget felé szintén néhány méteren belül kettő a Halló bár bejárata fölött, és újabb kettő a szemközti műintézmény kapujában.

A rendőrséget megkérdeztük, készülnek-e nyilvánosságra hozni további videófelvételeket; azt ígérték, válaszolnak. Amint válaszolnak, közöljük.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt