A Medián szerint nem lesz érvényes a népszavazás

2016 szeptember 28., szerda 13:11
436

A HVG rendelt meg egy közvélemény-kutatást a Mediántól, arra voltak kíváncsiak, mi várható most vasárnap, amikor egy teljesen értelmetlen és felesleges kérdésben várja az embereket az urnákhoz a Fidesz.

A Medián szerint ugyan a szokottnál kockázatosabb a becslés ennél a népszavazásnál, de mérésük szerint nagy többségben lesznek a nem szavazatok, de a szavazás végül nem lesz érvényes, mivel nem fog azon részt venni a lakosság 50 százaléka. Becslésük szerint 42 százalék lehet a szavazók aránya.

Az is kiderült a kutatásból, hogy a megkérdezettek nagy többsége (89 százaléka) ismeri a népszavazáson feltett kérdést, további 9 százalék meg nem tudta ugyan miről, de azt tudta, hogy lesz népszavazás.

A válaszadók 68 százaléka ért egyet azzal, hogy erről a kérdésről népszavazást tartsanak, a Fidesz és a Jobbik szavazóinál szinte teljes az egyetértés, de még a baloldali szavazók négytizede is egyetértett ezzel.

Minden negyedik ember mondta azt kb, hogy nem helyesli a népszavazást. Közülök a legtöbben, 36 százalékuk a távolmaradással ért egyet, 18-18 százalék az igen válaszra és az érvénytelen szavazatra esküszik.

Az, hogy nem áll jól az értelmetlen népszavazás népszerűsítése, jelzi azt is, hogy milyen pániktempóra kapcsolt a Fidesz: egymást érik a nevetséges fenyegetések, zsarolások és már a kormányhivatalokat is átalakították kampányközpontokká, alighanem jogsértő módon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt