Hivatalosan is gyűlöletjelkép lett Pepéből, a békából

internetek
2016 szeptember 28., 15:40
comments 102

A legismertebb amerikai antiszemitizmus és rasszizmus elleni szervezet, az Anti-Defamation League (ADL) rakta bele a gyűlöletjelképeket gyűjtő online adatbázisába Pepét, a békát.

Szegény Pepe ártalmatlan mémbékaként kezdte, komoly 4chan-os és reddites karrierrel, de aztán az egyre erősebbé váló amerikai újszélsőjobb, az altright karolta fel és kezdték el egyre többet használni. Innen pedig egyenes út vezetett odáig, hogy a horogkereszttel kerüljön egy polcra.

Ez lett Pepéből
photo_camera Ez lett Pepéből

Azt az ADL is elismerte, hogy Pepének alapvetően nem voltak antiszemita felhangjai, csak aztán félresiklott a karrierje: egyre többet kezdték el használni zsidók és más kisebbségek elleni uszítás eszközeként. Így most bekerült a több mint 150 szimbólumot tartalmazó online adatbázisukba, amit még 2000-ben indítottak és aminek célja, hogy a szélsőségesek által használt jelképeket könnyen azonosítani és nyomon követni lehessen. (NYTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.