Tarlósék módosítanák a budapesti olimpia terveit

A tervek szerint a Fővárosi Közgyűlés módosíthatja a 2024-es budapesti olimpiai pályázat helyszínkiválasztási javaslatát, miután egyeztettek a nemzetközi sportszövetségekkel. Az erről szóló előterjesztést Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes nyújtották be. Az indoklás szerint a módosítások hozzájárulnának az olimpia gazdaságosabb megrendezéséhez.

Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat kormányzati felelőse és Tarlós István fõpolgármester a Dagály Úszóaréna és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat interaktív látogatóközpontjának megnyitásán - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A változtatások között szerepel az is, hogy a játékok nyitó- és záróünnepséget a Puskás Ferenc Stadionban tartanák, a sajtó- és közvetítőközpont pedig a Hungexpo területén lenne. Korábban az olimpiai park szerepelt helyszínként.

Emellett a testület szerdán várhatóan közel 50 előterjesztést tárgyal meg, az ülésen többek között dönthetnek arról is, hogy támogatják egy fővárosi bérlakás-koncepció kidolgozását. (MTI)