Feljelentették a Tv2-t a kormány kvótanépszavazásos hirdetése miatt

népszavazás
2016 szeptember 29., 08:21

Czeglédy Csaba ügyvéd feljelentette a Nemzeti Választási Bizottságnál a Tv2, mert az szerint jogellenesen sugározza társadalmi célú reklámként a kormány népszavazáson való részvételre felszólító reklámját, írja a Népszabadság. A lap emlékeztet: a csatornát hasonló ügyben 2014-ben már elmarasztalták.

A TV2 paparazzofotója Orbán Viktorról és unokájáról
photo_camera A TV2 paparazzofotója Orbán Viktorról és unokájáról

Czeglédy szerint a

„kampányidőszakban kampánytevékenységet végez akkor, amikor az érvényesség érdekében arra ösztönzi a választókat, hogy menjenek el szavazni."

Emiatt pedig nem tekinthető társadalmi célú hirdetésnek. Az ügyvéd soron kívüli döntést kért az ügyben a Nemzeti Választási Bizottságtól, hiszen a beadványának csak akkor lenne értelme, ha arról még kampányidőszakban határozat születik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.