Kijárási tilalmat vezetnének be Hollandiában a pokémonoknak

INTERNET
2016 szeptember 29., 14:29
comments 14
photo_camera Még tábla is van a strandon

Elszámította magát a Pokémon Gót fejlesztő Niantic hollandiában. A játékot népszerűsítendő kitalálták ugyanis, hogy a Hága egyik külvárosát, a tengerparti Kijkduint és környékét teszik meg az ország pokéfővárosává. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a település melletti hosszú, homokos strandon rendszeresen jelennek meg ritka és értékes figurák, csordaszámra. Ez persze embercsordákat csalogat a helyszínre. Az önkormányzat - amelyik kezdetben még nem bánta a dolgot - egy idő múlva megelégelte, hogy a játékosok tömegei veszélybe sodorhatják a tengerparton található védett homokdűnék életközösségeit. Próbálták felvenni a kapcsolatot a céggel, de a Niantic nem reagált.

photo_camera Tényleg irtó sokan nyomják a strandon

Nem kellett volna lazázni, a helyhatóság ugyanis pert indított, az első tárgyalást október 11-ére írták ki. A felperes azt fogja kérni, hogy a Nianticot kötelezzék arra, hogy este 11 és reggel 7 között egyetlen pokémont sem engedjen belépni a védett tengerparti területre, illetve Kijkduin utcáira.

Az éjszakai időpont alapján a fő gondot a sötétben minden eltipró játékfüggők jelenthették.

A játék elindítása óta egy rakás helyet szedtek le az úgynevezett pokéstopok listájáról. Ezek olyan való világbeli helyek - legtöbbször műemlékek közelében - ahol a játékosok a pokémonfogáshoz szükséges labdáikat és egyéb eszközeiket beszerezhetik. Korábban ilyen játékhelyszín volt a berlini holokausztemlékmű és az auschwitzi koncentrációs táborban berendezett múzeum is, de a játék legutóbbi frissítésekor ezek már nem voltak pokéstopok.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.