Kúria: A kormány a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelekkel megsértette a választás esélyegyenlőségét

POLITIKA
2016 szeptember 29., 14:15
comments 149

A Kúria megbüntette a kormányt a határon túli magyaroknak küldött kampánylevelek miatt:

„A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság 77/2016. számú határozatát megváltoztatja és megállapítja, hogy a népszavazást szervező Kormány nevében a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelek sértik a választás esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveit, és a népszavazást szervező Kormányt eltiltja a további jogszabálysértéstől.”

Az indoklásból az is kiderül, hogy „dr. H. T. közérdekű adat megismerése iránti igényére a Miniszterelnöki Kabinetirodától kapott válasz szerint a Kormány 500.000 levelet küldött ki a külföldön élő nagykorú magyar állampolgárok részére.”

A felülvizsgálati eljárási illetéket az állam viseli. A végzés ellen további jogorvoslatnak helye nincs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt