Beazonosíthatta a rendőrség a Teréz körúti bomba távirányítóját

bűnügy
2016 szeptember 30., 13:22
comments 132
photo_camera Helyszínelők vizsgálják a nyomokat a Teréz körúti robbanás-robbantás helyszínén az eset másnapján, 2016. szeptember 25-én délelőtt. MTI Fotó: Lakatos Péter

Egy azonosított cég által forgalmazott távirányítót keres a rendőrség a hvg.hu értesülései szerint. A hatóságok egy vidéki címen tartottak ellenőrzést, és ott egy meghatározott gyártmányú távirányító-szerkezetet kerestek. Az eszköz egyébként eredetileg garázskapuk nyitására szolgál; az ilyen eszközök hatósugara néhányszor 10 méter.

A hvg.hu-nak egy neve elhallgatását kérő forrás jelezte, rendőrök valószínűleg egy kiadott vevőlista alapján keresték fel, miután ő is olyan „távirányító és egycsatornás vevő modul”-t vásárolt, mint amilyennel a támadást irányították.

Az intézkedő rendőrök megerősítették az informátornak, hogy a Teréz körúti robbantás ügyében nyomoznak, és egy lista volt náluk, ami szintén arra utal, hogy a forgalmazó cég adott ki hatósági kérésre adatokat.

A lap megtudta a forgalmazó cég nevét, amelyik elektronikai áramkörök tervezésével, szoftverekkel és hasonló termékek forgalmazásával foglalkozik. Válaszukban azt írták, hogy segítik a hatóságok munkáját, átadták a kért vásárlói adatokat, "ugyanakkor szerintük ezt a terméket az interneten keresztül külföldről is meg lehet rendelni, vagyis jóval több is használatban lehet belőle".

Az eddig ismertek alapján valószínűbbnek látszik egyébként, hogy házilag készült robbanószerkezet lépett működésbe pénteken, és sebesített meg súlyosan két szolgálatot teljesítő rendőrt. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt