A Teréz körúti hajléktalan szerint az ő táskájával robbantottak

Hajlandó volt nyilatkozni a Borsnak az a hajléktalan férfi, aki a Teréz körúti robbantás éjszakáját leszámítva általában daetonáció helyszínén szokott tartózkodni. A férfi tizenhat éve húzza meg magát a Teréz körút 4. előtt, a Bors is itt talált rá.

Varga Pálnak hívják, és a lapnak azt mondta, szerinte abba a hátizsákba rejtették a bombát, amit három hónapja elloptak tőle. Arra a kérdésre, hogy miért nem volt aznap este a kapuban, az alábbi választ adta:

„Az esti filmet néztük a szállón, az NCIS egyik epizódját. Éjfél körül volt, amikor az egyik szállós átkapcsolta a csatornát a hírekre. Így tudtam meg, mi történt.

Azonnal felismertem a helyemet. Levert a víz, olyan rosszul lettem, mentőt akartak hívni”

A férfi szerint túl sok ebben a sztoriban a véletlen egybeesés.

„Az én hátizsákom, az én helyemen”

– mondja.

A rendőrök már kihallgatták a férfit és DNS-mintát meg ujjlenyomatot vettek tőle. Ezeket valószínűleg összehasonlítják majd a hátizsák maradványain található DNS-sel.

A Teréz körút és a Király utca kereszteződésénél múlt szombat este egy eddig ismeretlen tettes bombát helyezett el, amit később felrobbantott. A balesetben két járőr sérült meg, akiket Varga Pál egyébként jól ismert, ők már jól vannak.

A rendőrség már egy hete nem találja a robbantót. Annak, aki felismeri és segít beazonosítani, tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

kép: Police.hu