Ferenc pápa szerint a gender-elmélet a házasság és a család elleni „globális háború” része

vallás
2016 október 01., 17:41
comments 303

A hagyományos házasság és család elleni „globális háború” veszélyére figyelmeztetett Ferenc pápa, aki szerint a hagyományos házasság és a család ellensége a gender-elmélet és a válás. Ferenc pápa a grúziai katolikus közösség képviselőivel találkozva egy kérdésre adott rögtönzött válaszában beszélt erről.

„Ön a házasság nagy ellenségéről beszélt, a gender-elméletről” – mondta a pápa egy nő kérdésére válaszolva, aki arról kérdezte, mi a véleménye arról, hogyan tanítják ezt az iskolában. A pápa részletesebben nem fejtette ki, mire gondolt.

A gender-elmélet szerint mindenkinek joga van magát férfinek, nőnek vagy egyiknek sem nyilvánítania attól függetlenül, hogy biológiailag férfi vagy nő az illető.

Ferenc pápa azt mondta:

„Ma globális háború folyik a házasság tönkretétele érdekében. Nem fegyverekkel, hanem eszmékkel. Meg kell védelmezni magunkat az ideológiai gyarmatosítástól.”

A pápa korábban az „ideológiai gyarmatosítás” kifejezéssel a gazdag országoknak azon kísérleteit bírálta, amikkel azok szerinte a fejlesztési segélyeket az azonos neműek közötti házasságot és a fogamzásgátlást megengedő társadalompolitikák elfogadásához kötik.

Ferenc pápa, aki elődeinél elfogadóbb a homoszexualitással szemben, de ellenzi az azonos neműek közötti házasságot, azt mondta: „A házasság a legszebb dolog, amit Isten megteremtett.”

A pápa ugyanarra kérdésre adott válaszában azt is mondta, hogy a válás növekvő elfogadottsága is veszélyezteti a családot. (MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.