Ferenc pápa szerint a gender-elmélet a házasság és a család elleni „globális háború” része

2016 október 1., szombat 17:41
304

A hagyományos házasság és család elleni „globális háború” veszélyére figyelmeztetett Ferenc pápa, aki szerint a hagyományos házasság és a család ellensége a gender-elmélet és a válás. Ferenc pápa a grúziai katolikus közösség képviselőivel találkozva egy kérdésre adott rögtönzött válaszában beszélt erről.

„Ön a házasság nagy ellenségéről beszélt, a gender-elméletről” – mondta a pápa egy nő kérdésére válaszolva, aki arról kérdezte, mi a véleménye arról, hogyan tanítják ezt az iskolában. A pápa részletesebben nem fejtette ki, mire gondolt.

A gender-elmélet szerint mindenkinek joga van magát férfinek, nőnek vagy egyiknek sem nyilvánítania attól függetlenül, hogy biológiailag férfi vagy nő az illető.

Ferenc pápa azt mondta:

„Ma globális háború folyik a házasság tönkretétele érdekében. Nem fegyverekkel, hanem eszmékkel. Meg kell védelmezni magunkat az ideológiai gyarmatosítástól.”

A pápa korábban az „ideológiai gyarmatosítás” kifejezéssel a gazdag országoknak azon kísérleteit bírálta, amikkel azok szerinte a fejlesztési segélyeket az azonos neműek közötti házasságot és a fogamzásgátlást megengedő társadalompolitikák elfogadásához kötik.

Ferenc pápa, aki elődeinél elfogadóbb a homoszexualitással szemben, de ellenzi az azonos neműek közötti házasságot, azt mondta: „A házasság a legszebb dolog, amit Isten megteremtett.”

A pápa ugyanarra kérdésre adott válaszában azt is mondta, hogy a válás növekvő elfogadottsága is veszélyezteti a családot. (MTI/Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt