Az olasz külügyminiszter örül, hogy érvénytelen a magyar népszavazás

külföld
2016 október 02., 19:05
comments 128
Paolo Gentiloni
photo_camera Paolo Gentiloni. Fotó: Carlo Bressan / Anadolu Agency
Paolo Gentiloni boldognak látszott, amikor az ANSA hírügynökségtől megkérdezték véleményét a magyar kvótareferendumról, és üdvözölte az eredményt, illetve a népszavazás érvénytelenségét. Arról beszélt, hogy

nemzetállami helyett európai megoldásokra és szolidaritásra

van szükség a bevándorlási válság mérséklése és kezelése érdekében. Olaszországot súlyosan érinti a migrációs krízis, az olasz miniszter vasárnap is épp a menekülteket elszállásoló Lampedusa szigetén nyilatkozott a kérdésben a RaiNews24 hírtelevíziónak.

Gentiloni nem tűnt optimistának Orbán Viktor várható terveit illetően. Azt mondta, a magyar kormányfő minden bizonnyal megpróbál győzelmet kovácsolni az eredményből, miközben nem sikerült valójában elég szavazót mozgósítania.

Árulkodóan arról is beszélt, hogy "minden országban vannak olyan pártok, amelyek ellenséget keresnek", de "azok a kormányok, amelyek a legrosszabb érzéseket követik, felelőtlenek" - utalt félreérthetetlenül a magyar kormányzati propagandára a miniszter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.