Az olasz külügyminiszter örül, hogy érvénytelen a magyar népszavazás

Paolo Gentiloni. Fotó: Carlo Bressan / Anadolu Agency

Paolo Gentiloni boldognak látszott, amikor az ANSA hírügynökségtől megkérdezték véleményét a magyar kvótareferendumról, és üdvözölte az eredményt, illetve a népszavazás érvénytelenségét. Arról beszélt, hogy

nemzetállami helyett európai megoldásokra és szolidaritásra

van szükség a bevándorlási válság mérséklése és kezelése érdekében. Olaszországot súlyosan érinti a migrációs krízis, az olasz miniszter vasárnap is épp a menekülteket elszállásoló Lampedusa szigetén nyilatkozott a kérdésben a RaiNews24 hírtelevíziónak.

Gentiloni nem tűnt optimistának Orbán Viktor várható terveit illetően. Azt mondta, a magyar kormányfő minden bizonnyal megpróbál győzelmet kovácsolni az eredményből, miközben nem sikerült valójában elég szavazót mozgósítania.

Árulkodóan arról is beszélt, hogy "minden országban vannak olyan pártok, amelyek ellenséget keresnek", de "azok a kormányok, amelyek a legrosszabb érzéseket követik, felelőtlenek" - utalt félreérthetetlenül a magyar kormányzati propagandára a miniszter.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.