Berlinben is tüntettek a népszavazás ellen

politika
2016 október 02., 15:46
comments 15

Körülbelül 70-en gyűltek össze a berlini magyar nagykövetség előtt az értelmetlen kvótanépszavazás elleni tiltakozásként vasárnap délután. A Kétfarkú Kutya Párt molinóival kezükben tiltakozók előtt Vay Blanka és Néder Panni szervezők mondtak beszédet magyarul és németül, a megjelentek pedig stilizált szavazólapokat töltöttek ki érvénytelen módon.

A "Van egy hely a passzivitás és az erőszak között. Ott a helyünk. Állj ki a befogadásért!" - felhívással meghirdetett tüntetésen a két szervező arról beszélt, hogy "elfogadhatatlannak tartják a kérdésfeltevés módját és a választást megelőző menekültellenes gyűlöletkampányt Magyarországon (...) és a kirekesztő magatartást azokkal szemben, akik egy idegen ország befogadását, segítségét kérik."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.