Gulyás Gergely: Elsöprő győzelmet arattak a betelepítés ellenzői

POLITIKA
2016 október 02., 17:20
comments 233
photo_camera Gulyás Gergely, Fidesz-alelnök. Fotó: Botos Tamás

Gulyás Gergely szólalt meg először hivatalosan vasárnap, a népszavazás urnáinak lezárása után. A Fidesz alelnöke a Bálnában tájékoztatta a sajtó képviselőit és a nyilvánosságot.

Gulyás azt mondta, hogy az exit pollok és a napközbeni felmérések, valamint a részvételi adatok alapján összességében 45 százaléka a választásokra jogosultaknak vett részt a szavazáson, és kevesebb mint 5 százalék voksolt érvénytelenül. A politikus elmondása szerint a lényeg az, hogy 95 százalékos többségben vannak azok, akik elutasítják a kötelező betelepítési kvótát, ami

elsöprő győzelmet jelent

azok számára, akik hisznek az erős nemzetállamokban, hisznek a demokráciában, és abban hogy az állampolgárokat érintő legfőbb kérdésekben érdemes a választópolgárokhoz fordulni.

Gulyás köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a szavazáson, különös tekintettel azokra, akik NEM-mel szavaztak, miközben egyébként nem tekintik magukat a kormánypárt szavazóinak - ők ugyanis felül tudtak emelkedni a pártpolitika logikáján, és nemzeti ügyben döntöttek. Az alelnök azt is kiemelte, hogy

az exitpollok alapján több NEM voks érkezett, mint ahányan annak idején - 2003-ban - az ország unióba való belépése mellett szavaztak.

Az alelnök, mielőtt átadta a szót Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, azt is világossá tette, hogy ezzel jogi értelemben a kvótáról való döntés ugyan a parlamentnél marad, de politikailag a magyar kormányt ez a döntés kötelezi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.