A valódi katlanhatás miatt zárja betonfal az MTK-stadion két végét

sport
2016 október 03., 08:47
comments 105

Tömegélményre vágynak a focimeccsek nézői, de ehhez koncentrálni kell őket - magyarázta Bordás Péter, az új MTK-stadiont - előtte pedig a debreceni arénát és a leendő szombathelyi pályát - tervező építész hétfőn a DIGI Tv-ben, ahol a kapuk mögötti lelátók helyén kopár betonfalat villantó Új Hidegkuti Nándor stadionról kérdezték. A pálya zártsága, a hangvisszaverő betonfalak pont abban segítenek, hogy kialakuljon a "valódi katlanhatás" - fejtegette az építész, aki szerint

"ez a munka marha jól sikerült, és aki bemegy a stadionba, hasonlóképpen látja majd".

Bordás a bizarr építészeti megoldás főként a telek méretvel indokolta:

„A pálya sarkai koppannak a közterületen”

Az építész szerint maximum az egyik kapu mögé tervezhettek volna be székeket, de oda csak 2-3 sornyi fért vola el, ami az ott ülőket

„rossz érzéssel, a kitaszítottság érzésével”

tölthette volna el.

MTK-drukkerént mondhatom, hogy ez ennek a műfajnak ez az alap lelkiállapota, pár sornyi szék nem sokat osztott vagy szorzott volna.

"Szerintem elképesztően jó stadiont alkottunk"

- foglalta össze Bordás a lényeget.

(via nso.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.