Az emberek nagy részének valójában nem is az a csillagjegye, amit egész eddigi életében gondolt

csillagászat
2016 október 03., 19:16
comments 296

Repül az iratmegsemmisítőbe a tarot, becsődöl az Ezo.TV, elvesztik a munkájukat az angyalkártyások, egy nemrégiben felfedezett csillagászati jelenségnek köszönhetően megváltoztak a csillagjegyek. A NASA elég részletesen, de közérthetően elmagyarázta, hogy mi történt velük.

FONTOS!

  • Ez most egy asztronómiai felfedezés.
  • Az asztronómia olyan tudomány, ami a csillagok állásával foglalkozik és semmilyen hatással nincsen az emberek életére.
  • Az asztrológia olyasvalami, amiben hinni lehet, ha senki nincs, akit éppen felhívhatnánk telefonon valamilyen krízishelyzetben, ha nem tudjuk eldönteni, tetszünk-e valakinek vagy ha fontos döntéshelyzetben égi jelre van szükségünk.

Szóval az van, hogy háromezer évvel ezelőtt az ókori Babilóniában az emberek a Hold ciklusait már tök jól ismerték, aszerint fel is osztották az évet 12 hónapra. A csillagászatról annyit is tudtak már, hogy az égen vannak csillagképek is, amikről azt tudták, hogy a Nap mindegyikben eltölt egy kis időt az év során, és ez évente megismétlődik.

Az ember veleszületett hasonlítgató mániája miatt elkezdték a hónapokat a csillagképekhez csatolni, gondolták, hogyha 12 hónapjuk van, hozzárendelik a 12 csillagképet.

Csakhogy valójában már ők is 13 csillagképet ismertek, de az egyszerűség kedvéért az egyiket kihagyták!

De hát kit érdekel egy szar Ophiuchus, magyar nevén Kígyótartó, nem?

Azonban nem ez az igazi sokkolás. A durva dolog az, hogy miután kidobták a Kígyótartót a jegyek közül, a megmaradt 12 jegyet is úgy osztották fel, mintha azok ugyanannyi ideig tartananának. Pedig teljesen eltérő, amíg a Szűz valójában 44 napig tart, a Skorpió valójában csak 7 (hét!) napig. Ez azt jelenti, hogy

VALÓSZÍNŰLEG A TE CSILLAGJEGYED SEM AZ, AMINEK EGÉSZ ÉLETEBDEN HITTED

Dolgok, amire most fel kell készülnöd:

  • Ha eddig rák voltál, lehet, hogy mostantól oroszlán vagy, vagyis cuki, családcentrikus családapából holnap nagypofájú, gyomorfekélyes vezérigazgató lesz belőled. Mit mondasz majd otthon?
  • Ha eddig skorpió voltál, lehet, hogy mostantól Kígyótartó vagy, tehát a flegma bunkóból egy eddig teljesen ismeretlen csillagjegy személyiségjegyeivel fogsz rendelkezni, amiről senki sem tud semmit. Milyen érzés jelentéktelennek lenni?
  • Ha eddig ikrek voltál, és a Harmonet.hu szerint az újságíró tökéletes szakma számodra, mostantól lehet, hogy bika leszel, akinek viszont ez egyáltalán nem ideális foglalkozás. Éppen az esti ügyeletben értesülsz a hírről, miközben egy csillagjegyekről szóló cikket írsz. Hogyan nézel új meló után?

Ezen az oldalon legörgetve az alábbi ábrán megnézheted, mi a te IGAZI csillagjegyed:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.