Indulhat az ellenzéki ötletelés az előválasztásról

POLITIKA
2016 október 03., 09:43
comments 168

Október 24-étől ellenzéki tárgyalások indulnak - mondta hétfő reggel tartott sajtótájékoztatóján a PM társelnöke, Szabó Tímea.

A hvg.hu beszámolója szerint PM másmilyen tárgyalásokat szeretne, mint amilyenek a 2014-es ellenzéki összefogás idején zajlottak, azaz nem akarnak színfalak mögötti mutyit és azt, hogy néhány pártvezér a saját túlélésének kérdése irányítsa a folyamatokat. Ezért a PM kinyitná a tárgyalást a civilek felé is.

A PM előválasztási versenyt támogatná, és azt várják a többi párttól, hogy október 24-én már ezen kezdjenek el dolgozni, konkrét tervekkel és elképzelésekkel.

Szabó elmondta, hogy minden demokratikus pártot várnak. Szerinte a Jobbik nem tartozik jelenleg ebbe a kategóriába, de amúgy is úgy véli, hogy ők érdekeltek lennének az előválasztásban.

Vasárnap este az Index írt arról, hogy közben elindult nyilatkozatok szintjén az MSZP és a DK egymásra találása is. Gyurcsány Ferenc már a jövő héten elkezdené a tárgyalásokat, Molnár Gyula MSZP-elnök pedig közös baloldali államfő jelölését javasolná elsőnek.

Molnár szerint "kiderült, hogy le lehet győzni a Fideszt és Orbánt, de ehhez az kell, hogy egy kihívója legyen mindenhol a Fidesznek 2018-ban". Ezért addigra az összes baloldali pártnak meg kell állapodnia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.