Harminc évig bezárva tarrtottak egy férfit a szülei Németországban

külföld
2016 október 05., 19:09
comments 91

A bajor rendőrség szeptember végén kiszabadított egy 43 éves férfit, akit a szülei közel 30 évig a világtól elzárva tartottak a hollfeldi házukban. A rendőrség szerint a férfi a házon belül szabadon mozoghatott, nem volt leláncolva vagy máshogy korlátozva. Egyelőre azt sem tudni, hogy a férfi mióta nem volt kapcsolatban a külvilággal, egyelőre az sem biztos, hogy megtiltották-e neki, hogy kilépjen, vagy csak nem volt kedve kimozdulni.

A rendőrség szerint a férfi rendkívül ápolatlanul nézett ki, amikor rátaláltak: benőttek a lábkörmei és a saját ürülékétől bűzlött. A hatóságokat a szomszédok értesítették, mivel hallották, ahogy a férfi nyöszörög. Miután a rendőrök behatoltak rátaláltak az épületben, a közeli kórházba vitték. Az orvosok szerint a férfinak tanulási nehézségei lehettek. A férfi a 80-as évek közepén elvégezte az általános iskolát, de aztán középiskolás korában eltanácsolták az iskolából.

Az anyja nyilatkozott az egyik helyi lapnak, szerinte a fiának volt elég élettere, de amíg iskolába járt, a többiek állandóan szekálták. „Velünk akart maradni. Ha elmondanám önöknek, min mentünk keresztül, el sem hinnék. Én egyszerűen csak meg akartam védeni őt.” Ugyanakkor fel volt háborodva, hogy a rendőrség megrohamozta a házukat.

A rendőrség szerint a férfi pszichológiai kezelésre szoprul. A szülők ellen most testi sértés és személyi szabadság korlátozása miatt nyomoznak.

Bajorországban áprilisban történt egy hasonló eset, amikor Rosenheimban egy 26 éves nőt évekig fogságban tartott az anyja. Mikor a rendőrség be akart jutni a lakásukba, az anya kiugrott az ablakon, és súlyosan megsérült. (Bayerischer Rundfunk/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.