Öreg páter tanítja: everything's allright

2016 október 5., szerda 18:06
106

Botos Tamás kollégám – vagy talán mondhatom így: barátom – találta az alábbi, alighanem eszme- és vallástörténeti jelentőségű dokumentumot: a már nevében is szellemes, katolikus papokból álló PáterRock együttes adja elő a tiszafüredi róm. katólikus templomban a nem kevésbé szellemes elnevezésű Ocho Macho zenekar Jó nekem című Bob Marley-parafrázisát. A magyar könnyűzene egyik emlékezetes refrénje (vagy bridge?) különösen megkapóan hangzik a klasszicista templom díszletei között: „Öreg raszta tanítja: everything's allright”.

Az totális és globális ökuméné jegyében fogant előadás előrevetíti az egyébként szintén keresztény gyökerű rasztafarianizmus és a katolicizmus közeledését, és attól ugyan egyelőre nem kell tartani, hogy a püspökök pásztorbot helyett hatalmas spanglival hadonászva miséznek majd, de jelentős lépés lehet egy vidámabb, lazább, píszelgetősebb egyház imázsának kialakítása felé.

A lényeg röviden:


A teljes felvétel nagymagyarországos hangládával, sátánvillával:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt