Összecsapott a pót Trump a pót Clintonnal

2016 október 5., szerda 4:27
25

Megtörtént magyar idő szerint éjjel az amerikai alelnökjelölti vita, ebben az esetben a demokrata Tim Kaine és a republikánus Mike Pence összecsapása. A három elnökjelölti vita mellett ez általában nem számít fontosnak, most pedig bizonyos szempontból különösen igaz ez, hiszen Clinton és Trump egyaránt popkulturiális szereplők, ami nem mondható el erről a két ősz, illetve őszülő, sztenderpolitikus-kinézető fehér férfiról:

Tim Kaine és Mike Pence. AFP PHOTO / Jewel SAMAD Fotó: JEWEL SAMAD

Más kérdés, hogy Clinton és Trump is elég öregek (előbbi közel hetven, utóbbi már átlépte), továbbá Trumpról például lehet sejteni, hogy nem fog sokat foglalkozni a kormányzás unalmas részleteivel. Legalábbis amikor még egy másik embert akart meggyőzni arról, hogy az alelnöke legyen, John Kasich-et, akkor még azt ígérte neki, hogy a külpolitikát és a belpolitikát is oda fogja adni az alelnöknek. Ezért volt némi jelentősége ennek a vitának is.

A hosszas szópárbajon Kaine főleg Trump sértéseit és aljas húzásait sorolta, Pence pedig próbálta elterelni a témát, és a megszokott republikánus témákról, például az adócsökkentésről igyekezett beszélni. Érdekes, hogy Vlagyimir Putyinról továbbra is teljes az egyet nem értés a republikánus elnökjelölt és az alelnökjelölt között, Pence szerint az orosz elnök kisstílűen keménykedik, míg Trump szinte folyamatosan arról beszél, hogy mennyire nagyra tartja Putyint.

Trump egyébként végigtwittelte a vitát:

Szóval csakis rajongóknak:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt