Poroltóval fújta le a buszsofőrt a részeges kerekesszékes garázdálkodó

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy pécsi férfi ellen garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, aki többek között egy helyi járatú busz vezetőjére támadt, írja a Bama.hu a pécsi ügyészség közleménye alapján.

A vádlott rokkantsága miatt kerekesszékhez kötött. 2015. októberében ittasan várakozott egy buszra, és közben „szidalmazni, illetve inzultálni” kezdte az ott várakozókat. Az utasok jelezték ezt a buszsofőrnek.

Ekkor elszabadult a pokol.

A vádlott kimászott a kerekes székből, majd felkapaszkodott az autóbuszra az első ajtón keresztül. A sofőr segítséget kért a központtól. A vádlott ennek hallatán magához vette az autóbuszon elhelyezett porral oltó készüléket, majd azzal a sofőrt fújni kezdte.

„Ennek következtében az autóbusz eleje megtelt porral, azonban a vádlott továbbra is a sértett arcába fújta a port mindaddig, amíg a készülék ki nem ürült.”

Ráadásul nem ez volt a férfi egyetlen húzása: „tavaly Pécs egyik dűlőjében közlekedett, mikor haladása során úgy ítélte meg, hogy az utcán parkoló autó őt zavarja. Ekkor a férfi a nála lévő faléccel a szabályosan parkoló autó tetejét, első-hátsó ajtaját, sárvédőjét szétverte mellyel több százezer forint kárt okozott.”

Az ügyészség szerint a férfi cselekményei többek között közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének, valamint rongálás vétségnek a megállapítására alkalmasak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.