Szemtanúk szerint a kisvárdai kórháznál akart leszállni Rogán esküvői helikoptere

„Bár a helikopter szemtanúk szerint hosszú percekig körözött a kórház felett, végül nem szállt le, továbbment Mándokra”

– írja a Bors Rogán Antal propaganda miniszter és családja nyírségi helikopertúrájáról, amelyről napról napra újabb információk látnak napvilágot.

A Bors szemtanúkra hivatkozva azt írja, a Szabó Zsófia esküvőjére, Nyírtassra tartó helikopter a kisvárdai kórháznál kereshetett leszállóhelyet, aztán végül Mándokra repült.

Előbbi helyszín ugyanis 15 percre volt a lagzitól, és nem fél órányi autózása, mint Mándok, írja a Bors, amelyik egy, az esküvőn részt vett vendégre hivatkozva írja, hogy a miniszternek kifejezetten sietős volt az útja.

A kisvárdai kórház vezetése viszont nem tudott arról, hogy a helikopter kért volna leszállási engedélyt, polgári gépek amúgy sem parkolhatnak kórházi parkolóban.

Rogán a kvótanépszavazás hétvégéjén – miközben kampányának hatására több millióan védték meg golyóstollukkal Európát a bevándorlóktól – Kis Grófora ropta Nyírtasson, és mint kiderült, családjával helikopterrel közlekedtek.

A propagandaminiszter előbb lehazudta a csillagokat az égről, miután a Népszabadság először megírta a sztorit, majd a Borsnak végül elismerte, hogy heliopterrel tért haza, de az utat felesége barterezte le a Fly-Coop nevű céggel.

A helikoptertúra tehát nem a migrációellenes kampány része volt. (Bors)