Az általa felügyelt Unicredit bank igazgatójának luxuslakását használja Matolcsy György

2016 október 6., csütörtök 5:25
319
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál. (Fotó: Varga György / MTI) Fotó: Varga György

"Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakását használja Matolcsy György jegybankelnök"

- írja a Népszabadság, azzal együtt hogy ez még akár magánügy is lehetne, de az Országház utcában található Anjou Residence lakóházegyüttes pecója történetesen

az ország egyik legnagyobb bankja, az Unicredit Bank Hungary Zrt. igazgatójának, Patai Mihálynak a tulajdonában van.

Ez ugye finoman szólva összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, miután az MNB-nek épp az az egyik legfontosabb feladata, hogy ellenőrzése alatt tartsa az országban működő bankokat. Köztük az egyik legnagyobbat, az Unicreditet.

Patai Mihály

Matolcsy és Patai sem reagáltak a Népszabadság megkereséseire, a bankok kommunikációs osztályai is némák maradtak.

Azt írja a lap, hogy Patainak két lakás is tulajdonában van az Anjou-házként ismert felsőkategóriás társasházban, egy 121 és egy 173 négyzetméteres appartman. Egy hasonló adottságú lakás hirdetése alapján az valószínűsíthető, hogy a kisebbik bérleti díja megközelíthet, a nagyobbik bizonyosan meg is haladhatja a havi 1 millió forintot.

Patai, aki egyébként egyben a Bankszövetség elnöke is, sosem tagadta, hogy "több évtizedes barátság fűzi" Matolcsyhoz, és rendszeresen találkoznak. A Népszabadság felidézi azt is, hogy az Unicredit havi bruttó 400 ezer forintot fizetett tanácsadóként Matolcsynak az ellenzéki évek idején.

Maga a társasház 2004-ben készült el - ekkoriban más helyen nem is épült lakás a budai Várban. Ezen a környéken nem ritkák a milliós nagyságrendű bérleti díjak, ahogy a több százmilliós értékű lakások sem.

Remek kilátás, biztonsági szolgálat, wellness-központ, edzőterem, borospince is jár az Anjou-ház lakóinak, a teremgarázsban pedig egy lakó akár négy parkolóhelyet is kaphat. (Népszabadság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt