Egy nőt azzal gyanúsít a rendőrség, hogy hamis információkat akart átadni a Teréz körúti robbantásról

bűnügy
2016 október 6., 9:54
comments 136

Nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy nő ellen, aki a gyanú szerint múlt hét végén emailen arról tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóirodát, hogy 25 millió forint ellenében hajlandó részletekkel szolgálni a Teréz körúti merénylet részleteiről. Jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérletéve gyanúsítják.

photo_camera Helyszínelők kutatnak a bomba maradványai után a Teréz körúton 2016. szeptember 25-én délelőtt. MTI Fotó: Lakatos Péter

Az ATV honlapja azt írja, pénteken egy plázában nyomozók rutinellenőrzésre hivatkozva megállítottak egy nőt, akit aztán a rendőrségre vittek és ott jó 7 órán keresztül kihallgatták.

  „…megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a használatában álló mobiltelefon készüléket használva 2016 09.30. napon 09 óra 02 perckor … email címről azzal a valótlan tartalommal küldött üzenetet…, a miniszterelnökségi sajtóiroda munkatársa részére, hogy információval rendelkezik a 2016 szeptember 24-én a Budapest 6. kerület 2-4 szám alatti robbantással kapcsolatban. E-mail üzenetében 25 millió forint készpénz ellenében ígérte, hogy a mai napon 11 órakor… felfedi, hogy ki és miért robbantott”

- áll a honlap által közölt dokumentum-részletben. A nő azt állítja, csak a kihallgatás negyedik órájába döbbent rá, hogy mivel gyanúsítják.

A rendőrök átadták az NNI-nek, akik rabosították és további 3 órán keresztül kérdéseket tettek neki fel. Telefonjait lefoglalták, és eljárás alá vonták, amiért megpróbálta megtéveszteni a hatóságokat. A dokumentumok szerint házkutatást is tartottak nála.

A cikk szerint a nő azzal védekezik, hogy két korábbi kapcsolatának is volt hozzáférése ahhoz az email-fiókhoz, ahonnan a levelet elküldték. Állítása szerin egyikük üzent neki a merénylet utáni negyedik napon, hogy 10 milliós nyomravezetői díj jár annak, aki segíti a nyomozati munkát, de ő nem akart ezzel foglalkozni. A férfit, aki jelentkezett nála, azóta szintén kihallgatták. (ATV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt