Egy nőt azzal gyanúsít a rendőrség, hogy hamis információkat akart átadni a Teréz körúti robbantásról

bűnügy
2016 október 06., 09:54
comments 132

Nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy nő ellen, aki a gyanú szerint múlt hét végén emailen arról tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóirodát, hogy 25 millió forint ellenében hajlandó részletekkel szolgálni a Teréz körúti merénylet részleteiről. Jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérletéve gyanúsítják.

Helyszínelők kutatnak a bomba maradványai után a Teréz körúton 2016. szeptember 25-én délelőtt. MTI Fotó: Lakatos Péter
photo_camera Helyszínelők kutatnak a bomba maradványai után a Teréz körúton 2016. szeptember 25-én délelőtt. MTI Fotó: Lakatos Péter

Az ATV honlapja azt írja, pénteken egy plázában nyomozók rutinellenőrzésre hivatkozva megállítottak egy nőt, akit aztán a rendőrségre vittek és ott jó 7 órán keresztül kihallgatták.

  „…megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a használatában álló mobiltelefon készüléket használva 2016 09.30. napon 09 óra 02 perckor … email címről azzal a valótlan tartalommal küldött üzenetet…, a miniszterelnökségi sajtóiroda munkatársa részére, hogy információval rendelkezik a 2016 szeptember 24-én a Budapest 6. kerület 2-4 szám alatti robbantással kapcsolatban. E-mail üzenetében 25 millió forint készpénz ellenében ígérte, hogy a mai napon 11 órakor… felfedi, hogy ki és miért robbantott”

- áll a honlap által közölt dokumentum-részletben. A nő azt állítja, csak a kihallgatás negyedik órájába döbbent rá, hogy mivel gyanúsítják.

A rendőrök átadták az NNI-nek, akik rabosították és további 3 órán keresztül kérdéseket tettek neki fel. Telefonjait lefoglalták, és eljárás alá vonták, amiért megpróbálta megtéveszteni a hatóságokat. A dokumentumok szerint házkutatást is tartottak nála.

A cikk szerint a nő azzal védekezik, hogy két korábbi kapcsolatának is volt hozzáférése ahhoz az email-fiókhoz, ahonnan a levelet elküldték. Állítása szerin egyikük üzent neki a merénylet utáni negyedik napon, hogy 10 milliós nyomravezetői díj jár annak, aki segíti a nyomozati munkát, de ő nem akart ezzel foglalkozni. A férfit, aki jelentkezett nála, azóta szintén kihallgatták. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.