„Ez nem paella, hanem terrorizmus!” - Egész Spanyolország kiborult Jamie Oliverre

Semmi sem idegesít fel jobban egy országot, mint amikor a nemzeti ételét meggyalázzák. Néhány napja a brit tévészakács, Jamie Oliver kitwittelt egy paellareceptet, amitől Spanyolországban elszabadult a pokol:

A kulturálisan és kulinárisan eléggé szétszabdalt, most politikailag is nagyon megosztott spanyolok ritkán tudnak valamiben teljesen egyetérteni, de amit Jamie a paellával tett, az mindenkit kiborított.

Az eredetileg valenciai származású paellának sokféle változata létezik, de abban mindenki egyetért, hogy

KOLBÁSZNAK NINCSEN BENNE HELYE!!!!

A hagyományos recept szerint zöldségek (elsősorban babfélék) mellett csirke és nyúl van benne, és odáig rendben van, hogy léteznek tengeri herkentyűs és egyéb húsos variációk, de

KOLBÁSZNAK NINCSEN BENNE HELYE!!!!!!!!!!

A spanyol internetet napok óta lázban tartó botránynak a sarokköve a kolbász, amitől egyesek szerint Jamie ételét nem is lehetne paellának nevezni, hiszen az egyszerűen csak

RIZS, DOLGOKKAL.

A magyar kommentelői kultúra sem rossz, és belegondolni is szép, hogy mi történne, ha valami brit tévészakács mondjuk szalámit rakna a lecsóba, de a gasztronómiát nagyon komolyan vevő Spanyolországban Jamie-t tényleg darabokra tépték. Még az ügyről beszámoló cikkek is azzal kezdik, hogy atyáskodva elmagyarázzák, a brit szakács csak egy lelkes amatőr, akit nem szabad komolyan venni, az egyszerű internetezőkben viszont egy csepp együttérzés sincs.

„Szia Jamie, ez nem paella, hanem terrorizmus, inkább az ujjaidból csinálnál nuggets-et.”

„Az a jó a Brexitben, hogy Jamie Oliver is eltakarodik.”

„Spanyolország a polgárháború óta nem szenvedett ennyit.”

„Az én fish and chipsemben padlizsán van kacsával.”

„Ez az én Margaret Thatcherem.”


„Ez meg az én paellám.”

Ezt nyilván nem kell lefordítani.Ennyi. Egyébként nem ez az első eset, hogy Jamie Oliver egy rizsétel miatt bajba kerül. Amikor 2014-ben a nyugat-afrikai jollofot oliveresítette, egy kontinens esett neki, és vádolta meg mindennel, a kulturális kisajátításig és a posztkolonializmusig bezárólag.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.