Halszagú Magyarország: kavar az ügyészség a hűtlen kezelés miatt tett feljelentéssel

2016 október 6., csütörtök 7:14
38

Augusztus közepén jelent meg az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójának hivatalos dala, az "Egy szabad országért," amit Desmond Child és Andreas Carlsson írt, igaz, kilenc évvel korábban. A szerzők és az előadók is ingyen vállalták a munkát, az emlékév igazgatója, Tallai Gábor mégis ötvenmilliós költségről beszélt a Népszabadságnak.

Továbbra sem tudni, hogy mire ment el a pénz,

a dr. Schmidt Mária vezette bizottság csak az emlékév lezárultával akarja nyilvánosságra hozni a szerződéseket, kiadások. Az ország legbuzgóbb feljelentője, Tényi István

hűtlen kezelés gyanúja miatt tett bejelentést az 1956-os emlékdal költségei miatt.

Tényit előbb szeptember elején arról tájékoztatta a VI–VII. kerületi ügyészség, hogy bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasítják feljelentését, majd két héttel később már azt közölték, hogy beadványát áttették a IX. kerületi nyomozó hatósághoz. Egyelőre nem derült ki, hogy ott indítottak-e vizsgálatot az ügyben, írja a Magyar Nemzet.

Közben, a ki tudja mennyibe került, dallal a Youtube-on kívül még mindig nem találkozni, pedig augusztus közepén a Petőfi Rádióban mutatták be először. Az MTVA Sajtóosztálya arra a kérdésünkre, hogy mikor kerül a dal a rádió lejátszási listájára, azt válaszolta, hogy a számmal

"majd az '56-os forradalom- és szabadságharc 60. évfordulója, valamint az ünnepi megemlékezések közeledtével találkozhatnak a Petőfin a hallgatók."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt