Már Stephen King nyugtatja a közvéleményt a bohóctámadások miatt

külföld
2016 október 06., 13:43
comments 24

A legismertebb bohócügyi szakíró, Stephen King is megszólalt, miután az Egyesült Államokban az utóbbi hónapokban csúcsára hágott a bohócparanoia. (Nem, nem Donald Trumpról van szó.)

Az országban az elmúlt időszakban egymást érik a bejelentések a gyerekekre vadászó, gyanúsan viselkedő bohócjelmezes alakokról. Az első esetet még augusztusban jelentették Greenville városából, ahol egy kisgyerek mondta azt anyjának, hogy egy bohócjelmezes férfi akarta elrabolni.

Azóta pedig egymást érték a hasonló hírek, a Mashable még térképet is készített ezekről. Mint ilyen esetekben mindig, most sem tudni, hogy hány konkrét incidens történt, és hány esetben van szó az emberek és a sajtó túlzott hisztériájáról, egyszerű tömegpszichózisról. Az biztos, hogy valóban fordult elő, hogy a rendőrség bohócruhás alakokat vett őrizetbe.

Viszont az is biztosnak tűnik, hogy a létező esetek mellett bőven voltak téves riasztások és egyszerű pánikészlelések, amikor például születésnapi bulira induló bohócot néztek gyanúsnak a járókelők. A bohócparanoia annyira elharapózódott, hogy most már a leghíresebb rémbohócot, az Azban felbukkanó Pennywiset megalkotó Stephen Kingnek is meg kellett szólalnia.

A világhírű horrorszerző arról írt Twitteren, hogy mindenki nyugodjon le, a bohócok többsége rendben van, felvidítják a gyerekeket és megnevettetik az embereket. Kérdés nem késett-e el ezzel, most már hogy a bohócellenes szellem kiszabadult a palackból.

Az egyik kommentelő át is látott a szitán és azt válaszolta Kingnek, hogy ez pontosan az, amit Pennywise is írna, ha valahogy megszerezte volna az irányítást a Twitter-fiókja fölött.

A bohócok jelentette veszélyre már mi is időben felhívtuk a figyelmet:

(Mashable, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.