Megtiltották egy német nőnek, hogy pénzért vetkőzzön a saját lakásában

A müncheni közigazgatási bíróság csütörtökön közölte a Natalie Hot néven dolgozó, 24 éves nővel, nem nyújthat többé webkamerás szolgáltatást az ampfingi lakásából, mert a tevékenységre bejelnetett cím az építési törvény alapján csak lakhatási célokra használható, miközben Natalie Hot egy időben nem igazán behatárolható, rendszeres pénzkereseti tevékenységet végez, mikor a számítógép előtt letolja a bugyiját.

Natalie Hot otthon dolgozik - Fotó: AFP/Matthias Balk/dpa

A kicsavart jogi érvelés persze már csak az utolsó fejezete annak a történetnek, ami onnan indul, hogy a hatezer fős felső-bajorországi falu lakói felháborodtak amiért a fiatal nő, aki a férjével tavaly költözött Ampfingba, nem csinált titkot abból, hogy netes vetkőzésből akar megélni. A falusiaknak az sem tetszett Natalie Hot swinger partyt rendezett a házuk pincéjében, amire a szomszédokat is meghívták.

Natalie Hot korábban kérvényt nyújtott be, hogy változtassák meg a bérelt házuk használati besorolását úgy, mintha előadóterem lenne, de a hivatal ezt elutasította, és megtiltotta, hogy pénzkereseti célokra használta a helyiséget, különben akár 2000 eurós bírságot is kaphatnak.

Ez ellen a 24 éves nő és a férje azzal érveltek a bíróságon, hogy webkamera előtt vetkőzni szinte ugyanazt, mint laptopról home office-ban távmunkázni. Ugyanakkor a bíróság szerint ez nem távmunka, mert azt tartósan és rendszeresen végzi.

A pár még megpróbál fellebbezni az ítélet ellen, Natalie Hot férje azonban úgy van vele, ha elbukják, akkor inkább lelépnek Mallorcára. Hozzátette, hogy „ha a bajor államnak nem kell az adónk, akkor nem fizetjük be nekik”. (FAZ)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.