"Keményebbnek kell lennünk, mint a terroristák" - lélekemelő beszédet tartott Orbán a TEK állománya előtt

POLITIKA
2016 október 06., 07:20
comments 179

"Ha nem vagyunk legalább olyan jók, mint az elkövetők, ha nem vagyunk legalább úgy odafordulva, ha kell, belevadulva a munkánkba, akkor nem is tudjuk megakadályozni és megtorolni a Magyarországgal szemben elkövetett cselekményeket

- ilyen és ehhez hasonló lelkesítő szólamok csendültek fel csütörtök hajnalban, a 2-es metró Stadionok állomásának peronján a miniszterelnök szájából, ahol a Terrorelhárítási Központ gyakorlatozott, Orbán pedig megtekintette a felkészülést.

A teljesség igénye nélkül, az MTI tudósítása alapján, álljanak itt a beszéd legfontosabb cölöpei:

  • "Velünk szemben a legelszántabb fickók szoktak föllépni, velük vagyunk szemben, és nekünk legalább olyan elszántnak kell lenni".
  • "Legalább olyan keménynek kell lenni, mint a terroristák."
  • "Ahhoz vagyunk szokva, hogy régen a mozifilmekben láttuk ezeket a jeleneteket, most pedig az esti híradásokban szoktuk látni."
  • "Abban a tudatban dolgozunk, hogy ha baj van, ha bárki terrorcselekmény miatt veszélybe kerül, akkor a bajbajutottak és az országot irányítók is számíthatnak a terrorelhárítókra."
  • "Magyarország ma már elég komoly ahhoz, hogy ugyanazt az eszközparkot és figyelmet tudja ígérni és adni katonáinak, rendőreinek és a terrorelhárítási bevetésen részt vevőknek, mint bármelyik fejlett nyugat-európai állam."
  • "A terrorcselekményekben a legmegrázóbb az idő rövidsége, a TEK-eseknek pedig éveket kell készülniük azért, hogy egyszer esetleg részt vegyenek egy hasonló akció elhárításában, ezért nem veszíthetik el a türelmüket és az állhatatosságukat."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt