A vád szerint bujkáló milliárdostól csaltak ki tízmilliókat Oszterék

bűnügy
2016 október 07., 03:49
comments 86

Oszter Sándor és ügyvéd társai összesen ötvenmillió forintot szerezhettek egy adócsalással gyanúsított vállalkozótól a vádirat szerint, írja a Blikk. A vállalkozó, V. T., akit 2014-ben egy szlovákiai panzióban vettek őrizetbe a nyomozók, a gyanú szerint 600 millió forint adót felejtett el befizetni.

V.-t akkor már két éve körözték. A Blikk szerint a Story magazin szerint Oszter és az ügyvédek azt ígérték a bujkáló milliárdosnak, hogy magasrangú kapcsolatiak segítségével megszüntetik az ellene folyó nyomozást, ha fizet. A telefonbeszélgetésekben csak úgy repkedtek a nevek.

A vállalkozó nyilvános helyeken 5-10 milliónként összesen 50 millió forintot adhatott át a vádirat alapján Oszter megbízásából eljáró ügyvédnek, K. Sándornak. A zsarolók amúgy a sajtóhírek alapján tájékozódtak a nyomozásról, melynek fejleményeit úgy állították be, mintha az ő ráhatásukra alakultak volna úgy, ahogy.

A Blikk értesülései szerint V. egy idő után besokallt, a neje pedig bejelentette az esetet a rendőrségen, akik ezután megfigyelték Oszteréket. Kép- és hangfelvétel készült a pénzek átadásáról, és telefonjaikat is lehallgatták. A megfigyelés után a rendőrök öt helyen egyszerre tartottak házkutatást, és a feltételezett elkövetőket is egyszerre hallgatták ki, nehogy összebeszélhessenek.

A Blikk kereste Osztert, de ő nem válaszolt a megkeresésre. Neje, Donatella Failoni a Facebookon közzétett posztjában azt állítja, hogy

a sztori kacsa,

férjének azt mondták, hogy filmet akarnak csinálni vele, amúgy fogalma sem volt, hogy mi történik. (Via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.