Külföldi rendszámmal trükközik ki a parkolást

bűnügy
2016 október 07., 07:41
comments 79

Sipos László, a Magyar Parkolási Szövetség felügyelőbizottságának elnöke szerint a legújabb parkolási trükk a külföldi rendszám bérlése, írja a vezess.hu.

A magyarországi parkolási társaságok elenyésző arányban képesek csak behajtani a külföldiekre kirótt parkolási bírságokat, ezért egyre többen élnek azzal a trükkel, hogy külföldiesítik az autójukat.

Szélsőséges esetben, ha egy ilyen autó folyamatosan a legdrágább besorolású övezetben parkol, éves szinten akár egymillió forintot spórolhat meg a trükköző.

Sipos szerint azért lehetséges ez, mert a tartozások behajtásával megbízott angol és német cég, az Euro Parking Collection és az Autobahn Inkasso elenyésző arányban hajtja csak be ezeket. A brit cég az átadott bírságok 10-15 százalékát tudja csak beszedni. "Kétszer kiküldik a felszólítást, de ha nem érkezik befizetés, nem mennek tovább, nem viszik perre. Nekik ennyi beszedett bírsággal is megéri" - mondta erről Sipos, aki szerint a német cég még ennyi pótdíjat se szed be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.