A mobilszolgáltatókon vernék le a magyar hatóságok, hogy nem vették észre a terroristáknak vett SIM-kártyákat

bűnügy
2016 október 7., 7:07
comments 344

Ha a kormánylap Magyar Időket olvassuk, a sztori így néz ki: egy hajléktalan nevére szervezett bűnözői körök 200 ezer T-Mobile SIM-kártyát vásároltak, amelynek egy része a párizsi, illetve a brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt. Ezért aztán egyeztetések folynak a kormány, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a mobiltelefon-szolgáltatással foglalkozó cégek képviselői között arról, hogy a jövőben illetéktelenek ne juthassanak feltűnés nélkül nagy mennyiségű telefonos SIM-kártyához.

Ha nem csak a Magyar Időket olvassuk, akkor pedig így: a belga titkosszolgálat jelezte a magyar hatóságoknak, hogy magyar SIM-et használt az egyik párizsi terrorista Salah Abdeslam és csoportjának több tagja, és ennek utána kéne nézni. Arról a Salah Abdeslamról van szó, aki Magyarországon teljesen szabadon mozoghatott és szedhette össze itt a társait úgy, hogy a magyar titkosszolgálat nem figyelt fel sem rá, sem a társaira.

A Népszabadság azt írta, hogy egy csepeli hajléktalan vásárolta az első pár kártyát, majd a halála után mások vettek az ő adatait felhasználva összesen 200 ezer darabot. A lapszerint nem is tucatnevű a fiktív vásárló, így aztán tényleg feltűnhetett volna valakinek, hogy valami nincs rendben.

A Magyar Idők rátesz még egy lapáttal a felelős megtalálásában, amikor azt írja, hogy a mobilszolgáltatók profitorientáltsága és a magyar nemzetbiztonsági érdekek közötti ellentétet kell feloldani az egyeztetéseken. És még ki is számolták, hogy ha egy SIM-kártya ára 1500-2000 forint körül van, akkor a T-Mobile akár 300 milliós bevételhez is juthatott a visszaéléssel vásárolt kártyák révén.

De ennek vége, mert hozzányúlnak a jogszabályokhoz. A TEK közben a metróban szimulál terrortámadást. Az látványosabb, mint megelőzni ugyanezt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt