Pár hónapig még biztos nem zárják le éjszakára a budapesti aluljárókat

Budapest
2016 október 07., 03:01
comments 20

Mégsem zárja le a tél közeledtével az utcán élőknek ilyenkor menedéket nyújtó aluljárókat a fővárosi önkormányzat. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) a Magyar Hírlap megkeresésére elismerte, hogy készült ilyen terv, de, mint mondják,

ilyesmi néhány hónapon belül nem várható.

Hosszútávon azonban lehet realitása a dolognak, mert az illetékesek most a Ferenciek teri aluljáró éjjeli lezárásának a tapasztalatait összegzik, és ez alapján jöhet majd szóba hasonló rendszer bevezetése azokban az aluljárókban, ahol éjszaka a felszíni közlekedéssel kiváltható a gyalogosforgalom.

A FÖRI szerint amúgy az aluljárók lezárásának nincs köze a hajléktalanokhoz. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.