Csak azért, mert csavarhúzóval szodomizálta afroamerikai áldozatát, Scott Korhonen még rendőr maradhat Chicagóban

külföld
2016 október 08., 14:56
comments 75
Képünk illusztráció, a chicagói rendőrség munkatársa ezúttal nem erőszakolta meg csavarhúzóval az őrizetbe vett fiatalt, akit amúgy egy, a rendőri erőszak elleni tüntetésen vettek őrizetbe. Joshua Lott/Getty Images
photo_camera Képünk illusztráció, a chicagói rendőrség munkatársa ezúttal nem erőszakolta meg csavarhúzóval az őrizetbe vett fiatalt, akit amúgy egy, a rendőri erőszak elleni tüntetésen vettek őrizetbe. Joshua Lott/Getty Images

Nemhogy nem tartóztatták le, de a belső vizsgálat alapján még figyelmeztetést sem kapott Scott Korhonen, a chicagói rendőr, akiről amúgy egy polgári peres eljárásban már rég kimondták, hogy

2004-ben csavarhúzóval erőszakolt meg egy afroamerikai fiatalt, Coprez Coffie-t.

Korhonen és járőrtársa, Gerald Lodwich 2004 augusztus 28-án intette le azt a kisbuszt, amiben az akkor húszéves Coffie utazott a társaival. A két rendőr mindenkit megmotozott, majd Coffie kivételével mindenkit el is engedett. Coffie-t azzal a gyanúval tartóztatták fel, hogy egy drogüzlet részese lehet.

Megbilincselték az ezidőtájt egy közeli hotel biztonsági őreként dolgozó férfit, majd egy sikátorba hajtottak vele. Itt kiszállították a kocsiból, ráborították a motorházra, és utasították, hogy húzza szét a farpofáját. Majd Korhonen

megerőszakolta egy csavarhúzóval,

belső sérüléseket okozva a sértettnek, aki még akkor is vérzett, amikor a Cook megyei börtönbe szállították, ahol mindössze egy éjszakát töltött.

Másnap anyja kórházba vitte, ahova riasztották a nyomozókat is. Ők felvették Coffie vallomását, majd átvizsgálták Kohronenék autóját, amiben három csavarhúzót is találtak a kesztyűtartóban. A kesztyűtartóból vett mintákon pedig a laborban fekálianyomokat mutattak ki, megerősítve ezzel Coffie vallomását.

Ennek ellenére, ahogy azt most Shaun King aktivista-újságíró kiderítette, végül a belső vizsgálatnak sikerült arra az eredményre jutnia, hogy nem megalapozott a vád, ezért Kohronen és Lodwich semmilyen büntetést, még csak egy szigorú szóbeli ejnyebejnyét se kapott, és természetesen büntetőeljárás sem indult ellenük.

A bizonyítékokat később a polgári perben újravizsgálták, ezek alapján bizonyítottnak látták, hogy Kohronen "indokolhatatlan vizsgálatnak" vetette alá Coffie-t. (Via The Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.